Trommeslagere er de glemte helte i mange bands, og det er måske ikke uden grund at livet som trommeslager til tider kan være både ensomt og opslidende. Trommeslageren er ham ingen kender, den mindst berømte, den forsmåede antihelt og den der aldrig løber afsted med horden af groupies. Til gengæld er trommeslageren også den der i mange bands udgør selve fundamentet for både kompleksitet og storhed. I denne top 10 hylder Phonopolet.dk dk de trommeslagere som musikalsk og rytmisk har gjort den afgørende forskel for netop deres band og som også bare er ultrafede at lytte til. Her er 1o fede albums med 10 fede trommeslagere og deres bands! Andre fede trommeslagere der endnu ikke er udgivet på vinyl, er naturligvis udeladt.
Listen er ikke i prioriteret rækkefølge.
Danny Carey
Det amerikanske metalband Tool har bygget meget af deres musik op omkring en sand rytmeguru ved navn Danny Carey. Carey slår ikke på trommer, han spiller trommer. Manden besidder en vanvittig sans for musikalitet og melodiunderstøttende rytmik som meget få andre. På Tools legendariske album “Lateralus” kan man nyde mesteren i bandets i forvejen komplicerede kompositioner.
Tool – Lateralus
Volcano/Tool-Dissectional 2005
Katalognr: 61422-31160-1 LP/ 61422-31160-1 LP, 61422-3116-1 LP/61422-3116-1 LP
Niel Peart
En anden troldmand er Niel Peart fra det canadiske band Rush. Progressiv rock kræver progressive trommeslagere, og Peart er ultratalent der spiller så hjernen slår knuder. Hans tempo er imponerende, og de skift han ubesværet kan lave tilføjer musikken en ekstra dimension ingen middelmådige trommeslagere kan.
Rush – Moving Pictures
Anthem Records 1981
Katalognr: ANR-1-1030
Terry Bozio
En af verdens bedste musikere og komponister Frank Zappa spillede sammen med trommeslageren Terry Bozio. Musikken som Zappa skabte gav Bozio rigeligt med legerum og udfordringer og han er sidenhen blevet lidt af en legende.
Frank Zappa – Zappa In New York
WEA/Discreet 1977
Katalognr: 2D 2290
John Bonham
I den klassiske rock møder man også den legendariske John Bonham i Led Zeppelin. Bonham var lynhurtig og et groove der var svært at modstå. Gemt en smule bag de dominerende guitarer hører man de tørre trommer i heftigt tempo let legende og utroligt tight. Nedenstående album er også for de virkeligt pengestærke, hvis man vil have en original fra 1969 med de rigtige farver. Vi snakker over 1.000 euro…
Led Zeppelin – Led Zeppelin
Atlantic 1969
Katalognr: 588171
Mike Portnoy
Det progressive rock/metal-band Dream Theater er kendt for at lave musik, der skulle vise hvor dygtige de hver især var på deres instrument. Således også på trommerne. Mike Portnoy spillede i bandet frem til 2010.
Dream Theater – Metropolis Pt. 2: Scenes from a memory
Elektra/Music On Vinyl 1999/2014
Katalognr: MOVLP1001
Vinne Colaiuta
Ham Frank Zappa skrev så vanvittig musik, at han havde brug for virkelig gode trommeslagere. Vinnie Colaiuta var endnu en af dem. Han er siden blevet kendt for meget andet end sin tid med Zappa, og han har således spillet sammen med et hav af store musikere.
Frank Zappa – Joe’s Garage
Zappa Records 1979
Katalognr: SRZ-1-1603
Chester Thompson
Når man har spillet i bands som Weather Report, der altid kun bestod af de bedste på alle pladser, og sammen med Phil Collins, så pynter det godt på CV’et. Chester Thompson har bevæget sig i mange genrer, men er måske mest kendt for sin tid i Weather Report og i det hele taget med jazz.
Weather Report – Black Market
Columbia 1976
Katalognr: PC 34099
Phil Collins
Som trommeslager i Genesis er Collins måske mindre kendt i bredere kredse, men det var her han startede. Collins har en fed lyd og er ganske habil når de skæve rytmer rammer.
Genesis – Foxtrot
Charisma 1972
Katalognr: CAS 1058
Dave Weckl
Endnu en fyr med rødder i både jazz og fusion. Weckl er smidig og bredt anerkendt som en af de bedste i verden. I en periode spillede han sammen med Chick Corea i The Chick Corea Elektric Band, og det gik ikke stille for sig.
The Chick Corea Elektric Band – The Chick Corea Elektric Band
GRP 1986
Katalognr: GRP-A-1026
Billy Cobham
En undervurderet trommeslager der primært bevæger sig i jazz og fusion. Cobham spillede i det legendariske The Mahavishnu Orchestra, der eksperimenterede med rytmik og verdensmusik kombineret med jazz.
The Mahavishnu Orchestra – The Inner Mounting Flame
Columbia 1971
Katalognr: KC 31067
/JacobG
Ingen kommentarer